Kontrolloitu kasvatusympäristö minimoi ruokahävikin ja mukautuu vaihtuviin sesonkeihin

Helsinkiin nousee toinen toisensa jälkeen mitä laadukkaimpia uusia ravintoloita. Miten pysymme mukana trendien ja sesonkien muutoksessa? Helposti, totta kai.

Kävin viime viikolla muutaman ystäväni kanssa illallisella eräällä asiakkaallamme. Keittiön ratkaisut ja tilan miljöö olivat meille kaikille jotain aivan ennennäkemätöntä ja uskon, että lähes jokainen helsinkiläinen ravintolakävijä voi samaistua tähän. Uusia laadukkaita, terveellistä ruokaa elämyksellisessä ympäristössä tarjoilevia ravintoloita nousee jatkuvasti ja saamme nauttia mitä upeimmista kokemuksista.

Raaka-aineiden tuottajalle – varsinkin nuorelle sellaiselle – tämä asettaa eräänlaiseen paineen. Miten mukautan tuotannon kysynnän trendien ja sesongin mukaan, ilman huomattavia investointeja tai hukkaa?

Kasvusyklien kontrolli takaa nopean mukautuvuuden 

Mikroversojen kasvatussyklit ovat verrattain nopeita, varsinkin kun tuotantotapa näiden ympärillä on tarkkaan suunniteltu. Kyse ei ole pelkästään syklien nopeudesta, vaan syklien kontrollista. Vaikka kasvatusympäristö on viimeistä yksityiskohtaa myöten mietitty, välillä voi olla perusteltua myös hidastaa kasvua.

Täysi kontrolli tuotannossa mahdollistaa paitsi tasaisen laadun, myös nopean reagoinnin asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin. Pidän erittäin tärkeänä myös kontrolloidun tuotannon vaikutuksen hävikin minimointiin. Tuhansista viime kuussa kasvatetuista eristä jouduimme kierrättämään vain muutaman. Määrä oli yhdellä kädellä laskettavissa.

Tuoreita raaka-aineita vuodenajasta riippumatta 

Versojen kasvatuksen manipulointi tapahtuu dataohjautuvien toimintatapojen myötä. Jokainen sykli kasvattaa osaamistamme ja helpottaa tuotannon skaalautuvuutta.

Kasvuhuoneissa tapahtuva viljely edesauttaa mukautuvuutta sesonkeihin. Tuotantotapamme auttaa myös niitä asiakkaita, jotka eivät muuta konseptiaan vuodenajan mukaan, mutta jotka tahtovat käyttää paikallisia ja tuoreita raaka-aineita ympäri vuoden.

Miten muokkaat ja mukaudut ilman suurta työmäärää? Miten voit taata aina jotain erityistä?

Helposti, totta kai.