Tämä ihana ruokaisa salaatti valmistuu supernopeasti ja helposti. Tämä salaatti on paitsi täyttävä, myös vegaaninen. Proteiininlähteenä toimivat monipuolinen valikoima palkokasveja, ja salaattipohjassa makua ja runsautta tuovat versosalaatit. Vaihtamalla salaattipohjan versoiksi voi helposti tehdä salaatista ruokaisamman ja ravinteikkaamman, sillä versoissa on tyypillisesti korkeampi pitoisuus proteiinia ja ravintokuitua.
Tämän täyttävän salaatin voi syödä pääruokana, tai se sopii myös mainiosti seisovaan pöytään ruokaisaksi lisukesalaatiksi. Makuprofiili tässä salaatissa on varsin valloittava!
Valmistusaika 15 min
4-6 annosta (pääruokana)
Ainesosat
- 1 parsakaali
- 100 g vihreitä papuja
- 1 rasia Pinoa auringonkukanversoja
- 1 rasia Pinoa herneenversoja
- 1 rasia Pinoa retiisinversoja
- 1 tlk punaisia linssejä
- 1 tlk kikherneitä
- 1 tlk kidneypapuja
- 100 g taateleita
- 1 rasia viinirypäleitä
- 1 kurkku
- Loraus oliiviöljyä
- Suolaa
- Pippuria
Valmistus
Pilko parsakaali ja vihreät pavut, keitä muutama minuutti. Pilko kurkku, viinirypäleet ja taatelit. Sekoita kaikki salaattiainekset isossa kulhossa. Viimeistele oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Nauti ruokaisa salaatti sellaisenaan tai lisukkeena!