Sormiruokaa mikroversoista

Appivanhemmat tulossa kylään, ensitreffit tai muuten vaan fiilis loihtia jotain simppeliä ja nopeaa makunystyröiden hemmotteluun?
Marcos Gois ravintola Gohanista on luonut mikroversojemme kaveriksi yksinkertaisen sormiruokareseptin. Näiden kahden ”salaisen aseen” avulla kuka tahansa loistaa keittiössä!
Marcos on nuori ja kansainvälinen ruoka-alan tulevaisuuden tuuli sekä tunnettu ravintoloitsija ja kokki Helsingin trendiravintoloista Fat Ramenista ja Gohanista.

 

Ainekset – 6 annosta

  • 6 palaa saaristolaisleipää tai vastaavaa
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 80 ml kylmää vetää
  • 1/2 sitruunan mehu & raastettu kuori
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl suolaa

 

Valmistus – 10 minuuttia

1. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Purista sitruunasta myös mehu.
3. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella siemenet, öljy, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori, valkosipuli sekä suola tasaiseksi massaksi.
4. Lisää kylmä vesi massaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen, kunnes koostumus on sopiva.
5. Tarjoile saaristolaisleivän päällä ja viimeistele Pinoan maukkailla versoilla.