Vertikaaliviljely
Vertikaaliviljely on tuotantotapa, jossa kasveja kasvatetaan monessa päällekkäisessä kerroksessa. Kiinnostuimme ympäristöystävällisestä teknologiasta ja kehitimme itse uniikit kasvatusyksikkömme.
Jo pienikin tila kaupungissa mahdollistaa suuren tuotannon. Viljelemme tuotteemme kerroksittain, minkä ansiosta pystymme hyödyntämään tilan myös korkeussuunnassa, ja näin kasvatusala moninkertaistuu perinteiseen kasvihuoneviljelyyn verrattuna. Paremman tilatehokkuuden ja lämmöneristyksen ansiosta tuotantotilan lämmitykseen kuluu vähemmän energiaa.
Vertikaaliviljely vapauttaa tilaa luonnosta ja sen avulla voimme hyödyntää muuten käyttämättä jäävät tilat kaupungeissa, jopa maan alla!
Hyödyt
- Tila käytetään tehokkaasti hyödyksi
- Tuotteet ovat saatavilla ympäri vuoden
- Nopeampi kasvutahti
- Vähäiset ruokakilometrit


Tuotantomme
Nykyinen vertikaaliviljelmämme sijaitsee Keran halleilla, entisessä logistiikkakeskuksessa Espoossa. Toimipisteessä kasvatamme puhdasta ja ravinteikasta lähiruokaa sekä kehitämme kasvatusteknologiaamme, jotta voimme tuottaa ruokaa entistäkin kestävämmin. Kehittämämme kasvatusympäristö on suunniteltu erityisesti versosalaattien ja babyleafien kasvatukseen.
Vertikaaliviljelyn mahdollistavat LED-valaisimet, joiden avulla voimme saavuttaa paitsi huomattavan energiansäästön, myös optimoida kasveille suotuisat kasvuolosuhteet. LED-valaisimet nopeuttavat kasvuvauhtia sekä tuovat vahvempaa väriä ja jopa makua kasveihin.
Tähtäämme aina mahdollisimman matalaan energiankulutukseen ja puhtaaseen tuotantoon.
Yhteistyökumppanimme Fortum tarjoaa meille 100% uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön.
Miksi teemme näin
- Vedenkulutuksen väheneminen jopa 90 prosentilla
- Optimoidut kasvatusolosuhteet
- Ympäristövastuu
Miksi Pinoa?
Aina sesongissa, aina saatavilla
Jopa 2 viikon säilyvyys
Lähiruoalla kestävää kehitystä
Uutiset meiltä sähköpostiisi
Reseptejä, uutisia kaupunkiviljelystä ja muuta kiinnostavaa.
Seuraa meitä Instagramissa & Facebookissa.